El «Consell de Transparència» exigeix ​​a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit

El «Consell de Transparència» exigeix ​​a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit el lliurament del contracte de la Concessió Administrativa de l’Aigua a l’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit.
El 23 de febrer del 2017 La Comissió executiva del «Consell de transparència» va dictar la resolució a favor de l’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit, amb la seua petició d’obtenir una còpia del contracte de la Concessió Administrativa a SEASA, que en desde llavors ha realitzat uns forts increments en el cost del servei, pujant en aquest període més d’un 200% els costos fixos i un 24% els variables.
Malauradament tot i els dos requeriments realitzats pel Consell de Transparència, l’Ajuntament ha optat per gastar diners del pressupost municipal en recórrer aquesta decisió al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Curiosament en el procés d’al·legacions que li va concedir el Consell de Transparència, no va realitzar cap al·legació i no obstant això ara recorre als tribunals.
Si per cada resolució negativa del Consell de Transparència l’Ajuntament d’Aielo de Malferit decideix recórrer als tribunals, haurà de realitzar un elevat increment d’aquesta partida en el pressupost del 2018, i per la seua part la Generalitat també ha d’assumir un increment de costos significatiu, si molts Ajuntaments actuen d’aquesta manera, atés que han de costejar l’advocat que defensa el compliment de les resolucions del Consell de Transparència.
Nosaltres entenem que aquesta forma d’actuar, que només retarda l’inevitable, que és el lliurament d’un contracte que tan afecta als ciutadans és una greu irresponsabilitat de la qual els ciutadans d’Aielo han de tenir present ,.
Creiem que actuant de forma opaca, obstruint l’accés a informació essencial per a la defensa dels interessos dels ciutadans, aquest Ajuntament no només produeix uns sobrecostos evitables, sinó que també sembra molts dubtes sobre el seu bon fer, una cosa que es pot dilucidar només amb transparència i explicacions clares.
Desitgem que l’Ajuntament recapacite, retire el recurs i ens entregue una còpia del contracte, per evitar un desenllaç molt pitjor per als seus interessos polítics, per als interessos econòmics de l’Ajuntament i per la seua imatge.
Marcos Cantó
President de l’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit.
avaielom@gmail.com
avaielo.org

1 comentario en “El «Consell de Transparència» exigeix ​​a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit”

  1. J. Fermin Marti Barber

    Quina poca vergonya. Pot ser que alguna cosa no estiga clara perque si no no s’enten el recurs, sense haver presentat previament al.legacions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: