Al·legacions a les Ordenances fiscals

L’Ajuntament d’Aielo de Malferit està tramitant la modificació de les ordenances fiscal de l’IBI i ICIO. Aquesta Associació Veïnal ha presentat una sèrie d’al·legacions a les mateixes interpretant el que és bo per a la ciutadania.

Aquest és l’escrit presentat.

Què amb data 03/06/2021 es publica edicte de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit al BOP 105 de 3/6/2021 sobre aprovació inicial de la modificació de les ordenances fiscals de l’Impost de béns immobles i de l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

Aquesta Associació Veïnal vol presentar les següents al·legacions:

Respecte a l’Impost de béns immobles:

1- Modificar la bonificació per a famílies nombroses del 50% al 90%. I modificar també el termini d’un any a cinc anys.

2- Respecte a les bonificacions per la instal·lació d’energia solar: a. Modificar la bonificació i que passe del 30% al 50%

b. Modificar el termini d’aplicació de la bonificació de quatre a deu anys.

c. Eliminar l’exigència i la diferenciació en les bonificacions de potència instal·lada, és a dir que en la bonificació no es distingisca entre potències instal·lades, ja que s’afavoreix més a les de major potència i no a les que normalment la ciutadania pot instal·lar-se, i per això es beneficia més al que més capacitat econòmica té.

3- No creguem que estes peticions produïsquen ningun gran forat en el pressupost, són assumibles donat que altres pobles de la zona (Ontinyent i Bocairent) han aprovat ajudes similars en intensitat a les que plantegem i prou més elevades de les que planteja l’Ajuntament d’Aielo.

Que si realment volem oposar-se a les macros instal·lacions d’energia solar es deuen potenciar les d’autoconsum i una forma de fer-ho és bonificant més intensament el que fan les famílies a les seues cases.

L’Associació Veïnal està oberta a la ciutadania d’Aielo i ens fa falta la vostra col·laboració.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: