Són els contenidors subterranis la solució?

Són els contenidors subterranis la solució?

L’Ajuntament d’Aielo de Malferit està a punt d’instal·lar contenidors subterranis en el carrer Pont de la Muleta, baix del Centre de Salut amb un cost de 36.000 €, més 3.516,80 d’Honoraris Tècnics. Un total de 39.516,80 €. Un dels arguments que utilitza és que està en“una zona de importante densidad de poblacion por la existencia de multitud de viviendas unifamiliares adosadas”.
Des de l’Associació Veïnal qüestionem aquest tipus de decisions municipals.

Primer, perquè no han sigut participatives, és una decisió unilateral i d’aquesta manera van a gastar-se una quantitat important de diners en uns contenidors subterranis que ja en altres poblacions són qüestionats pels problemes i costos que suposa.

Nombrosos ajuntaments que instal·laren contenidors subterranis estan tinguen gran quantitat de problemes en aquests. Es pot veure els problemes en ajuntaments com Alcoi, Vigo, Navalcarnero, Cangas, etc. Sols cal investigar en Internet per a tenir un ample catàleg d’inconvenients.

Des de l’Associació Veïnal proposaríem que aquests diners s’hagueren invertits a adquirir algun solar en la zona antiga, amb problemes d’aparcament, fent Pàrquing Públics i donar solució a problemes reals de la població en el seu dia a dia.

Cal dir que aquesta Associació ja va presentar aquesta problemàtica de falta d’aparcaments a l’Ajuntament el 10/02/2017 i la resposta de l’Ajuntament va ser:

Agrair les aportacions realitzades respecte a la problemàtica que es genera en relació a l’estacionament de vehicles en un tram del carrer Major i comunicar-li que a dia d’avui els tècnics del Departament d’Urbanisme estan estudiant i analitzant diverses possibilitats amb la finalitat de donar solució a I’ assumpte de referència.

Va a fer dos anys des de la resposta municipal sense que hàgem tingut notícies al respecte. I ara vegem com es fan inversions que a parer nostre no serien procedents.

Per una altra banda què passa en els contenidors subterranis ja instal·lats?

Que s’instal·len altres contenidors de superfície al seu costat, que moltes vegades estan amb residus fóra, etc.

Des de l’Associació Veïnal estem, predisposats a col·laborar amb l’Ajuntament en la cerca de solucions als problemes veïnals i lògicament comptant sempre amb la participació del veïnat afectat.

Podem consultar, entre altres, aquestes adreces:

https://eleconomico.es/ciudad/109296-el-ayuntamiento-de-sagunto-renuncia-a-los-contenedores-soterrados-porque-la-sag-no-est%C3%A1-preparada-para-recoger-la-basura-con-este-nuevo-sistema

https://www.diarioinformacion.com/alcoy/2010/10/14/ruina-contenedores-soterrados/1053873.html

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/vigo/vigo/2016/09/18/basura-bajo-tierra-da-problemas/0003_201609V18C1991.htm

http://navalcarnero.es/navalcarnero/prensa/navalcarnero-cambiara-los-contenedores-soterrados-por-otros-de-superficie-por-motivos-economicos-y-de-salud-publica/

https://www.farodevigo.es/portada-o-morrazo/2015/11/16/recolte-retira-cangas-contenedores-soterrados/1351809.html

https://www.youtube.com/watch?v=TO_BXp1syQ8&feature=youtu.be

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: