El Alcade d’Aielo de Malferit no admet la Transparència que li demana l’Associació Veïnal.

Amb referència a l’escrit de l’Alcalde de Gener del 2018 remés a tota la població d’Aielo (l’altra cara de la política).

Aquest ja és el segon escrit d’aquest tipus que ens ha dedicat, veure l’enllaç al nostre blog «L’Alcalde d’Aielo enfront del Consell de Transparència».

Tot aquest conflicte va començar amb la resolució que vam obtenir del Consell de Transparència que va decidir recórrer, tal qual publiquem en el nostre Blog «El «Consell de Transparència exigeix a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit».

Primer, ens sorprén que dedicant 24 h al dia a gestionar els assumptes municipals, l’Alcalde, no haja pogut reunir-se amb la Junta Directiva de la nostra Associació després de tres peticions per escrit. Lamentem que en dos anys no ha trobat cap buit per atendre’ns, alguna cosa que trobem del tot estrany.

Respecte a l’afirmació que se’ns acusa la Junta Directiva d’actuar en benefici d’un partit polític, li remetem al fet que es llegisca les finalitats que regeixen en aquesta Associació i que principalment és vetllar pels interessos de la ciutadania d’Aielo de Malferit.
No preguntem a ningú que partit és per pertànyer a ella, i que fins i tot hem convidat a l’Alcalde a formar part d’aquesta Associació.

Entenem que aquestes acusacions es produeixen per les peticions dels documents que necessitem per elaborar les nostres propostes en interes dels ciutadans d’Aielo.

I especialment entenem que la resolució del Consell de Transparència, que obliga a l’Ajuntament a lliurar-nos la còpia del Contracte de la Concessió del servei d’Aigua a SEASA, ha estat el detonant de la seua actuació i desqualificació respecte a les idees dels membres de la Junta Directiva, que en cap de les nostres peticions o debats busquem millorar o empitjorar el rèdit polític de cap partit.

Podem assegurar que ací no hi ha cap complot contra el PP ni contra la seua persona, prova d’això és l’escrit que realitzem a la presidenta del PP, perquè intervingués entre l’Alcalde i la nostra Associació. Lamentablement sense èxit.

Requerim a l’Alcalde que no veja fantasmes on no n’hi ha, i que ens diga amb claredat quina de les nostres propostes, o de les nostres peticions de documentació han estat en pro del PSOE i en contra del PP, o de l’equip de govern.

L’Alcalde al·lega que gastem recursos de l’Ajuntament amb les nostres peticions (la majoria no ha tingut resposta), no obstant això vosté dedica molts més recursos en advocats per evitar lliurar-nos la informació a la qual ens dóna dret la llei de Transparència. No solament propis, sinó també de la Generalitat que ha de posar la seua part de despeses en advocats, per fer-li complir la Llei.

Cal tenir en compte que per exemple, el rebut de l’aigua ha pujat en els seus costos fixos, des de la nova contracta un 202%, i els seus costos variables el 24%, és comprensible la nostra preocupació, per a això hem sol·licitat el contracte, per analitzar aquesta pujada tan significativa.
Aquesta gestió de l’aigua està ocasionant els costos més importants en les butxaques dels ciutadans i empreses d’Aielo, i no en els recursos de l’Ajuntament.

Amb la seua estratègia simplement està retardant el lliurament del «contracte de l’aigua» perquè tots els veïns d’Aielo puguen defensar els seus drets davant un possible incompliment per part de l’empresa concessionària.
L’Ajuntament ha de defensar els interessos dels ciutadans d’Aielo de Malferit enfront dels interessos de l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua.

Al compliment de la llei de transparència, L’Alcalde li denomina «peticions de paperassa per paralitzar i entorpir el treball dels funcionaris», a pesar que la seua professió és secretari municipal.

Nosaltres entenem que és un dret irrenunciable de qualsevol ciutadà, empresa o associació, per la qual cosa li indiquem complir la llei, especialment en la part de la llei que obliga a tots els Ajuntaments a publicar els documents en la Web, que d’altra banda l’Alcalde ens va contestar que compliria aviat en el 2016, i segueix sense complir-se.

Enllaç a l’escrit «La otra cara de la política»

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: